Studená plazma a její vliv na kůži

Plazma, čtvrtý základní stav hmoty, se stává klíčovým hráčem v oblasti léčby kůže. Vytváří se pomocí silného elektrického pole, což umožňuje přeměnu neutrálního plynu na ionizovaný plyn – studenou plazmu. Tato inovativní technologie nachází uplatnění v lékařství a kosmetologii, zejména díky jejímu terapeutickému vlivu na kožní buňky a úrovni DNA.

Umělé generování plazmy
Technologie plazmové sprchy

Co je plazma a jak vzniká?

Plazma se skládá z iontů a volných elektronů, vytvářejících plyn, kterým byly odebrány některé orbitální elektrony atomů. Vzniká buď zahřátím neutrálního plynu nebo vystavením silnému elektromagnetickému poli. Kyslík a dusík, hlavní plyny vzduchu, jsou klíčovými hráči v terapeutickém působení plazmy na kožní buňky.

Umělé generování plazmy

Plazma lékařských přístrojů vzniká prostřednictvím silného elektrického pole, které působí na plyn. Za atmosférických podmínek se plyn ionizuje, což vede k vytvoření plazmatu. Elektrické pole urychluje nabité částice, které interagují s neutrálními částicemi, ionizují je a vytvářejí tak plazmu.

Technologie plazmové sprchy v praxi

Dr. Platon přináší do péče o kůži revoluční metodu pomocí technologie plazmové sprchy. Tato inovativní technika transformuje plyny ve vzduchu mezi hrotem přístroje a pokožkou pacienta na atmosférickou netepelnou plazmu. Ošetřovaný povrch kůže pacienta slouží jako pasivní elektroda, zatímco mezi ním a aktivní elektrodou vzniká ionizovaný plyn, tedy plazma.

Vliv na kůži

Generovaná plazma obsahuje reaktivní kyslík a dusík, což poskytuje terapeutický efekt na kožní buňky. Tato technologie má pozitivní dopad na úroveň DNA a přispívá k regeneraci pokožky. Studená plazma se stává účinným nástrojem v boji proti různým dermatologickým problémům, od jemných vrásek po akné a pigmentové skvrny.

V závěru lze konstatovat, že studená plazma představuje inovativní a bezpečnou cestu k omlazení a zlepšení kvality pokožky. Technologie plazmové sprchy otevírá nové možnosti v oblasti léčby a péče o kůži, a to s minimálními nežádoucími účinky. Další účinky studené plazmy najdete v tomto článku.